Howe Park is located on the Hawkesbury River, New South Wales. An idyllic location for picnics, leisurely hikes, fishing or just taking it easy, one of its leading drawcards has always been its scenic lookout, high above the banks of the river.

Unfortunately, age and the elements had taken their toll on the old timber lookout, and Council needed a replacement designed, manufactured and constructed. Not just the observation platform itself, either. They also needed new gabion walling and landscape improvements.

And they needed if fast. When the project first went to competitive tender, there were 20 weeks until deadline. On issue of purchase order, there were only seven weeks.

In fact, the tight deadline was one of the deciding factors in Council’s choice of provider. They required a finely tuned process, so they chose a multi-faceted company – one that could handle the full scope itself, including design and delivery within a high-risk environment.

Needless to say, we got straight to work. Within two-and-a-half weeks, we had designed a cantilevered, steel and fibreglass viewing deck, and the client had approved it. Four-and-a-half weeks later – and two days ahead of schedule – we had demolished the existing platform, prepared the new foundations, manufactured and installed the new platform, and finished the retaining walls and landscaping.

Project complete. Ahead of time and right on budget! Howe Park now boasts an attractive yet durable, slip-resistant, maintenance-free lookout. And park visitors can once again enjoy the delightful views across the river to the sandy beach at Macquarie Park.