This Entry Feature was designed by the artists Milne+Stonehouse. Principally realised through the use of the development’s historical railway track, the Feature is in keeping with a key theme throughout Ropes Crossing; that is, to reflect and re-use the site’s history back into as many of the structures and developments as possible.

The railway tracks used in the creation of the Artwork were handpicked by us. The Feature also uses stainless steel cable to brace the columns, and also create the effect of a spider’s web, similar to the Radar Station.

We carried out the complete installation, including excavation and concreting of footings, through to fixing off the steel cables. We also supplied and installed the entry sign, created in the correct format of the site’s logo using DXF files and laser cutting.